Закрити

Квантові батареї стали в 4 рази ефективнішими

Учені використали принцип невзаємності для оптимізації динаміки зарядки квантових батарей. У фізиці невзаємність виникає, коли реакція системи змінюється залежно від напрямку, в якому хвилі або сигнали поширюються всередині неї. Ця асиметрія виникає через порушення так званої симетрії обертання часу, що, по суті, означає, що процеси в системі, спостережувані в міру їхнього розвитку в часі, відрізнятимуться від тих процесів, що спостерігаються під час перемотування назад.

Невзаємність зазвичай використовується під час розроблення нових квантових технологій, наприклад, для забезпечення потоку сигналів у певному напрямку і придушення шумів. Однак досі цей принцип рідко застосовували для розробки рішень зі зберігання квантової енергії.
Батареї, які розробили вчені , використовують порушення симетрії обертання часу, щоб створити прямий потік енергії від квантового зарядного пристрою до батареї, запобігаючи зворотному потоку енергії. Цей підхід значно збільшує запасену енергію, навіть у режимах надзатухаючої взаємодії, і його легко реалізувати з використанням поточних квантових схем у фотоніці та надпровідних системах, пояснили дослідники.

Квантові батареї стали в 4 рази ефективнішими

 









Наверх

Copyright © 2014-2024  Івано-Франківськ Smart City