Закрити

Створено першу у світі батарею, яка не використовує літій або кобальт

Вчені показали як виробляють літій-іонні акумулятори для різних галузей промисловості. А нещодавно фахівцям компанії вдалося створити натрій-іонний елемент, щільність енергії якого перевищує 160 Втч на кілограм, що перевищує середній показник 145 Втч/кг літій-іонних аналогів. Після цього Northvolt оголосила, що збирається інвестувати в цю нову, більш екологічно чисту і дешеву акумуляторну технологію для зберігання енергії.

Використовуючи катодний матеріал Fennac, що складається із заліза, азоту, натрію і вуглецю, винахідники мають намір створити батарею без таких матеріалів, як кобальт, нікель, літій, марганець і графіт.

Варто зазначити, що натрієві батареї не складуть конкуренцію літій-іонним і, отже, не підійдуть для так званих акумуляторів дальньої дії, які встановлюються на електрокари. Однак у компанії вірять, що застосування такій батарейці обов'язково знайдеться.

Акумулятори на основі цинку — не новина, тому що цинк і діоксид марганцю вже використовували для створення акумуляторних батарей типу А (цинк-лужні). Цинк, четвертий за обсягом виробництва метал у світі, робить батареї дешевшими і безпечнішими. І в Enerpoly змогли довести, що їхній пристрій не спалахує навіть за температури, що перевищує 200°C.

Цинкові батареї мають відносно низьку ефективність і втрачають більше енергії під час заряджання та використання, ніж літій-іонні. Проте, для зберігання енергії цинк може бути кращою альтернативою тому, що він дешевший і тому, що він не в такому дефіциті, як літій.

 

 

Створено першу у світі батарею, яка не використовує літій або кобальт

 









Наверх

Copyright © 2014-2024  Івано-Франківськ Smart City