Закрити

Розроблено технологію створення тривимірних голограм високої щільності

Міжнародна група дослідників розробила метод створення динамічних тривимірних голографічних проекцій надвисокої щільності. Зображення, створені за допомогою цієї технології, містять більше деталей і можуть використовуватися у віртуальній реальності.

Створення динамічної голографічної проекції зазвичай передбачає використання просторового модулятора світла (SLM) для управління інтенсивністю світлового променя. Але якість сучасних голограм обмежена, оскільки існуюча технологія SLM дозволяє проектувати лише кілька зображень на окремі площині з низьким дозволом по глибині.

Щоб подолати цю проблему, вчені об’єднали SLM з дифузором. Ця установка пригнічує перехресні перешкоди між площинами і використовує розсіювання світла і формування хвильового фронту. Щоб протестувати новий метод, дослідники використовували моделювання, щоб показати, що пристрій може створювати тривимірні реконструкції з набагато меншим інтервалом глибини між площинами. Наприклад, вони змогли спроектувати тривимірну модель ракети з 125 послідовними площинами зображення з інтервалом глибини 0,96 мм в одній голограмі 1000*1000 пікселів.

 

 

 









Наверх

Copyright © 2014-2024  Івано-Франківськ Smart City