Закрити

Вчені розробили потужний акумулятор для військової електроніки

   Інженери запевняють, що ємності переносної батареї вистачить для зарядки 60 ноутбуків чи іншого критично важливого обладнання.

Пристрій отримав назву Pravaig Field Pack ("польовий ранець"), по суті це величезний power bank. Вага становить 14 кг, габарити - 340x295x152 мм, тому один солдат може без особливих зусиль носити його в рюкзаку. Ще однією особливістю є висока міцність і захист від погодних умов за стандартом IP67, тобто. від вологи, пилу, тиску та перепадів температур (акумулятор працює навіть за 65 градусів за Цельсієм).

   Потужність Field Pack становить 2,1 кВт-год, стабілізована вихідна напруга - 12 В, ємності заряду вистачить, щоб 60 разів зарядити MacBook. Для живлення складніших систем можна поєднати кілька блоків в один комплекс за допомогою спеціальних кабелів. Кожен акумулятор обладнаний двома OLED-дисплеями, що показують напругу, ємність, рівень заряду, термін служби, температуру. Керувати апаратом можна віддалено за допомогою Bluetooth, SIM-карти, GPS, WiFi та USB-підключення. 

 

Вчені розробили потужний акумулятор для військової електроніки

 









Наверх

Copyright © 2014-2024  Івано-Франківськ Smart City